Pameran

Pembaca kad RF: permohonan teknologi RFID dalam vesel penangkapan ikan

Inovasi penggunaan teknologi RFID kawasan pantai China merealisasikan asas dek bot, pengurusan visa elektronik, statistik vesel memasuki dan meninggalkan Hong Kong, keperluan Pengurusan Perniagaan elektronik dan elektronik dalam penguatkuasaan undang-undang, untuk pengurusan Memancing telah membawa hasil, seterusnya meningkatkan kawalan keselamatan bot Memancing Informationization pengurusan, menyediakan asas saintifik untuk pembangunan masa depan standard berkaitan perikanan dan rujukan penting. Segalanya bergantung kepada pembaca kad RFID dan RF.
Banyak lagi memancing di pantai bandar-bandar di China, terutamanya bagi keluarga bengkel, Pisahkan satu, kekurangan penyelarasan yang berkesan langkah-langkah kawal selia bagi vesel penangkapan ikan dan perlindungan sumber perikanan marin yang kurang bernasib baik. Bagi menyokong teknologi pengenalan frekuensi radio, China mula mengukuhkan pengurusan bot-bot nelayan, ramai mula memasang tag RFID mengikut vesel penangkapan ikan, dan pembaca kad RF dalam seting port pengurusan.
Menggunakan teknologi RFID untuk mencapai Memancing bukan sentuhan pemeriksaan, boleh meningkatkan kecekapan pegawai penguatkuasa undang-undang. Melalui pelaksanaan projek ini akan terus mempromosikan Teknologi RFID dan penghubung pembaca kad RF dalam bidang berkaitan, menggalakkan daya saing industri di borang, berkesan menggalakkan penggunaan teknologi RFID dalam pembangunan perikanan laut.