Pameran

Pembaca RFID: Keselamatan yang tinggi yang paling penting

Keselamatan dalam tag RFID hanya setinggi Keselamatan pembaca RFID untuk membacanya. Dalam erti kata lain, maju RFID tag hanya pada 64-bit enkripsi algoritma tag kad pembaca atau apabila pelbagai menyokong 64-bit enkripsi algoritma untuk menjadikannya berguna.
Kerana dengan tag RFID, kini kebanyakan pembaca kad RFID di pasaran menyokong hanya tahap minimum Keselamatan, dan dengan penyulitan lebih tua algoritma dan panjang utama adalah terlalu pendek, yang menjadikan mereka sangat mudah untuk memecahkan. Lebih tinggi Keselamatan baru kad pembaca menyokong penyulitan maju algoritma, dan juga menyokong algoritma ringkas penyulitan. Mereka juga membenarkan dilindungi kata laluan dan membenarkan pelbagai penyulitan pada suatu RFID tag pilihan penyulitan algoritma digunakan di kawasan ini.
Seperti kata pepatah, perubahan adalah konstant. RFID dan Keselamatan aplikasi serta. Algoritma penyulitan sentiasa dikemaskini dan diperbaiki, utama tumbuh panjang dan kuat. Kerana RFID adalah teknologi yang baru muncul, dan label RFID mempunyai set dijangka akan terus berkembang dari semasa ke semasa untuk memenuhi keperluan rangkaian bekalan yang berubah-ubah.
Bilakah pilihan tag RFID dan RFID pembaca perlu ingat bahawa sesetengah pembaca hanya boleh meningkatkan dengan secara manual menukar perkakasan dalam peranti. Bayangkan, jika anda ingin menghantar kakitangan penyelenggaraan untuk setiap pintu masuk perobohan bangunan dan kemas kini setiap pembaca, untuk rantaian bekalan dari pengeluar kepada pengguna setiap langkah membuang dan mengemaskini beribu-ribu pembaca, ia akan menjadi satu perkara yang sangat menyusahkan. Fleksibiliti adalah ciri-ciri utama sistem RFID. Baru pembaca RFID hanya boleh memuat naik taraf firmware yang baru untuk semua peranti dalam rangkaian melalui rangkaian.
Pembaca RFID ini menyokong Internet firmware upgrade juga membolehkan pembaca pelbagai prosedur menaik taraf rangkaian satu lokasi yang jauh.