Pameran

Pembaca RFID: sistem kehadiran pelajar

Dengan perkembangan teknologi maklumat, smart Kad di mana-mana dalam kehidupan. Kad RFID dan pembaca RFID adalah secara beransur-ansur menggantikan Kad IC hubungan jenis konvensional, menjadi trend baru dalam bidang kad pintar.
Kad RFID gabungan teknologi Kad RFID dan IC, berjaya menyelesaikan masalah tanpa sumber dan oleh yang demikian, bahagian depan tanpa hubungan, mempunyai kelebihan yang tiada tandingan berbanding dengan kad magnetik dan bahagian depan tanpa hubungan IC Kad. Kad RFID, induced oleh antena cip IC, penuh disertakan dalam kad PVC standard, tiada bahagian yang terdedah. Sistem kehadiran pelajar menggunakan teknologi pengenalan frekuensi radio, kehadiran pelajar, rekod, dan fungsi-fungsi lain.
Melalui panggilan roll, magnet dan bahagian depan tanpa hubungan Kad IC kepada para pelajar kehadiran kuliah, pengurusan rekod, boleh memakan masa dan terdedah kepada gangguan dan bukan sentuhan sistem RFID kehadiran sekolah menggunakan teknologi pengenalan frekuensi radio pada pengurusan kehadiran pelajar mudah digunakan dan menjimatkan masa. Sistem kehadiran pelajar terdiri daripada transponder dan pembaca RFID, transponder tags (Kad), dan pembaca kad RFID yang disokong oleh U2270B RF stesen pangkalan peranti dan litar, MCU dan Ijazah Sarjana dengan sokongan peranti litar dan peranti antara muka (papan kekunci, jam LCD dan siri modul).
Reka bentuk sistem kehadiran pelajar adalah teras kepada pembaca RFID, pembaca RFID stesen pangkalan RF merupakan kekunci peranti, peranti data utama modulasi, pemancar dan RF dan data tugas demodulation.