Sisa kuasa RFID: Teknologi pembaca RFID

Dengan pembangunan pembaca RFID, RFID teknologi lebih digunakan secara meluas. Ia dilaporkan bahawa aplikasi teknologi RFID bermula dalam sisa industri, teknologi merupakan yang pertama di negara ini.
Dalam kehidupan sampah yang diterima dihantar proses di dalam, kereta melalui pembaca dan sampah Tong Shang peralatan label elektronik RFID, sistem secara automatik boleh kutipan sampah sumber dan maklumat Tong sampah, dan pada setiap Tong dalam sampah bagi meter berat, koleksi dicapai secara automatik tersebut berat, dan tanpa wayar percuma, dan masa sebenar upload,, juga boleh komuniti Tong sampah semua data berat tersebut untuk diproses pukal , meng-upload ke server akhir.
Dalam pemilihan memproses, menggunakan yang "Internet +" teknologi, membina sampah, kebersihan kenderaan, pengangkutan Stesen, pautan antara loji-loji pemprosesan, seluruh proses mengesan kutipan sampah, pengangkutan dan pemprosesan, untuk menggalakkan kebersihan dan pengurusan yang teliti. Lori Sampah juga boleh mengenal pasti sama ada sampah untuk bahan-bahan kitar semula dari sumbernya untuk menggalakkan kitar semula sisa.
Penggunaan teknologi RFID dalam industri sisa, sangat mempercepatkan kelajuan dan kecekapan sisa, memudahkan kehidupan manusia.