Takut Kad Bank Berus Stolen? Password Combined Password ini Membawa 35,000 Tahun

British "Daily Mail" melaporkan bahawa 10 kata laluan yang paling umum digunakan oleh British dapat dipecahkan dalam masa kurang dari satu saat, dan jika kata laluan yang digunakan oleh pakar keselamatan kaedah pendedahan, penggodam menghabiskan 227 juta tahun untuk diselesaikan terbuka.

Jika kami tidak mahu dicuri kad pengenalan atau kad bank dicuri, kami mempunyai lebih banyak makanan ringan dalam keselamatan rangkaian. Ingin tahu berapa cepat penggodam retak kata laluan anda? Syarikat elektronik runcit dalam talian British AO.com pakar teknikal memberi jawapannya. Menurut para pakar pada tahun 2016, kata laluan yang paling umum digunakan untuk 10 orang Briton, termasuk "qwerty" dan "123123" ditaip di sepanjang papan kekunci, menurut statistik dari 2016, boleh retak dalam masa kurang dari 1 saat. Sesetengah orang berpendapat selamat untuk memilih kata yang baik dan tidak mempunyai kata laluan anda sendiri, sebagai contoh, nama kekasih anda, tetapi ini tidak. Dari sumber media sosial, penggodam dengan mudah menjejaki maklumat peribadi anda, termasuk hari lahir, nama haiwan kesayangan anda, di mana anda membesar, di mana cuti anda paling dinikmati, dan pasukan kegemaran anda, yang tidak sesuai. Tetapkan sebagai kata laluan. Jika anda menggunakan tempoh masa yang dipisahkan dari kata laluan hari lahir, peretas hanya perlu 13 saat untuk retak.

Walau bagaimanapun, jika anda menetapkan kata laluan mengikut kaedah tertentu, ia mungkin mengambil masa sehingga 4 trilion tahun untuk memecahkannya. Pakar siber menteri Kementerian Dalam Negeri British menyarankan bahawa memilih tiga perkataan rawak yang tidak bertentangan untuk mengarang kata laluan, seperti "gambar coklat teh," akan menelan biaya 35,000 tahun untuk kata laluan kombinasi kata laluan yang tidak diperhatikan; jika anda menambah nombor di tengah, anda perlu membelanjakan 227 juta tahun yang lalu. Atas dasar di atas, dengan simbol khas, masa untuk retak akan meningkat kepada 4 trilion tahun, bersamaan dengan abortalisasi kod ini.

Di samping itu, para pakar juga menyarankan agar tidak mengalami masalah, yang terbaik adalah untuk e-mel, akaun perbankan dalam talian dan akaun penting lain menetapkan kata laluan yang berbeza.


Pencipta Sentiasa jadikan pembayaran selamat anda !!