Stesen Gas Austin Beralih ke Pembaca Chip

Bermula pada tahun 2020, semua stesen minyak mesti mempunyai pembaca cip pada pam mereka dan bukan pembaca jalur magnetik.

AUSTIN, Texas - Ia tidak ada stesen minyak rahsia yang mempunyai masalah dengan skimmer pada masa lalu. Tetapi stesen minyak Austin akan mula menukar dasar mereka untuk memerangi isu skimmer.

Ini mungkin salah satu perkara terakhir yang anda fikirkan ketika anda sedang mengisi, tetapi memikirkan bagaimana selamat anda berada dengan kad kredit anda di pam adalah penting.

"Saya tidak berfikir dua kali," kata Katy Tiernan. "Saya hanya melakukan apa yang saya katakan."

Di stesen minyak Randalls seperti yang ada di sudut Ben White dan Machaca Road, mereka mengubah sedikit perkara.

"Ya, jika anda meletakkan kad anda di dalamnya ia memegangnya bukannya anda mampu menariknya," kata Cody Craven.

"Ya, ia bukan lari," kata Tracy Trevino. "Kemudian saya tidak menyedari ia adalah pembaca cip."

Randalls menukar pembaca kadnya dari pembaca jalur magnetik tradisional ke pembaca cip, sama seperti yang anda lihat di dalam kedai. Walau bagaimanapun, tidak lama lagi anda akan melihatnya di setiap stesen minyak di seluruh negara.

"Masa akhir kebangsaan untuk mendapatkan ini dilakukan adalah 2020, jadi kami mahu mendahului lengkung ini, jadi kami telah memilikinya selama beberapa minggu sekarang," kata Martin West, seorang pekerja dengan Randalls. "Dan jelas keselamatan kad kredit adalah satu perkara yang besar dan ini hanya satu lapisan keselamatan yang kami tawarkan kepada pelanggan ketika mereka sampai ke pusat bahan api kami."

Sekiranya stesen tidak bertukar, ia akan bertanggungjawab terhadap sebarang kecurian yang berlaku dari kad jalur magnetik.

Pelanggan KVUE bercakap seolah-olah mempunyai pandangan positif mengenai perubahan itu.

"Ya, saya menyokong cip dan keselamatan tambahan sepanjang hari," kata Trevino.

"Saya rasa lebih selamat mengetahui bahawa maklumat saya tidak akan dicuri dengan pembaca cip," kata Tiernan.

"Saya pasti ingin mendapat keselamatan tambahan," kata Craven.