Bagaimana mencapai kawalan akan perubahan pada 2018

Kawalan capaian telah maju dengan cepat dalam beberapa tahun kebelakangan, dan ia tidak kelihatan untuk menjadi perlahan bila-bila masa tidak lama lagi, terima kasih kepada kebolehan pelbagai teknologi terkini. Sebagai contoh, dengan penambahan Tempahan penggunaan teknologi RFID dalam telefon pintar hari ini menggunakan protokol teknologi komunikasi berhampiran medan (NFC) biasa untuk Apple Pay®, Google Wallet™ dan Android Pay™ adalah menceburi kawalan capaian kakitangan dan kenderaan, dan sistem integrators akan mengambil kesempatan daripada saling kendalian peralatan untuk menggabungkan kawalan capaian dengan pembayaran yang selamat.

Menurut kajian pasaran firma IHS Markit pertumbuhan kawalan capaian pada tahun 2017 juga akan melihat aplikasi baru yang semakin bergerak pantas, seperti biometrik dan kelayakan mudah alih. Contoh termasuk pekerja akses kawalan lencana yang digunakan untuk pembayaran di kafeteria atau Mesin Layan Diri, dan juga telefon bimbit boleh memberikan kelayakan untuk mendapatkan akses atau pembayaran dengan NFC teknologi.  Malah, semua jenis pembaca kad CPR di FEIG menyokong teknologi NFC untuk penyepaduan mudah dengan teknologi mudah alih.

Untuk pembaca RFID dengan modul pembayaran tanpa hubungan, seperti cVEND, RFID boleh diintegrasikan dengan kawalan capaian di tempat letak kereta berbayar atau hotel tempat meletak kereta garaj untuk operasi mudah melalui saling kendalian. TIBA Parking telah dilakukan cuma, menggunakan peralatan FEIG di beberapa hotel letak untuk cepat dan mudah, tanpa pemandu masuk dan keluar.

Sebagai pembaca UHF RFID pasif akan meluaskan julat, dan kos tag menjatuhkan, teknologi juga digunakan bagi membolehkan kawalan capaian untuk kenderaan yang dibenarkan. Kini lebih komuniti berpagar, gudang dan tempat letak kereta pejabat akan melaksanakan pengurusan akses kenderaan menggunakan pembaca RFID yang jarak jauh, seperti terhadap PENCIPTA CRT-541 yang bertindak sebagai sebuah sistem kawalan akses pembaca kad.

Kami telah datang jauh sejak dari zaman Bilakah memperolehi akses ke tempat-tempat dan perkara-perkara yang memerlukan banyak masa dan tenaga manusia. Dengan mudah dan fungsi RFID, sistem kawalan akses akan terus menjadi lebih baik pada masa akan datang... Dan di sini pada PENCIPTA, kita akan terus Reka bentuk kamiPembaca RFIDproduk untuk kegunaan dalam kawalan capaian selamat, pengenalan dan sistem pembayaran.