Pembaca kad IoT membawa kawalan capaian berasaskan awan untuk mengintegrasikan

Bandar raya NEW YORK — ScholarChip, sebuah pembekal bagi perkhidmatan keselamatan dan operasi sekolah automatik, mengumumkan dua produk baru yang memeluk Internet perkara (IoT) dan menggunakan kuasa ke atas Ethernet (2002AND) menjemput pintu akses dan bilik darjah di sekolah-sekolah K-12.

Menurut Syarikat, peranti membuat pelaksanaan cepat, mudah dan kos efektif untuk meretrofit bilik darjah dan pembinaan bangunan baru. Kedua-dua produk menggunakan akses fizikal yang ScholarChip berasaskan awan dan sistem penyelesaian identiti.

Pintu selamat 2002ANDPembaca

Peranti pertama, 2002AND selamat pintu capaian pembaca, boleh dilaksanakan dengan menggunakan kabel Ethernet sedia ada sepanjang bangunan sekolah. Pintu dicagarkan dengan menyambung tersebut kepada pintu mogok dan pembaca kad pengenalan pintar.

Pintu yang akan berwayar dikawal melalui Internet dan boleh dikunci ke bawah dengan satu arahan dari mana-mana sahaja. Semua pintu akses dan kebenaran juga boleh diuruskan secara online.

2002AND bilik darjah kehadiran pembaca

Peranti kedua, kehadiran kelas 2002AND pembaca, adalah sistem yang berasaskan awan yang memberikan laporan masa nyata menunjukkan mana kakitangan dan pelajar berada di dalam bangunan atau di dalam Bilik yang tertentu, membantu responder pertama yang bertindak balas dengan cepat.

Pembaca boleh menjadi dinding atau Meja-dipasang dan dapat memproses bilik darjah pelajar-pelajar di bawah 60 saat.

Dengan peranti ini, Daerah sekolah boleh menghabiskan masa yang kurang pada tugas-tugas pentadbiran dan Perkeranian.

Kedua-dua peranti mempunyai pemprosesan dalam pesawat dan memberi perlindungan sekiranya berlaku kerugian rangkaian.

"Matlamat kami ialah untuk menjadikannya semudah yang mungkin bagi Sekolah Daerah untuk menaik taraf fungsi Keselamatan dan operasi mereka melalui Automasi, dengan sambungan Internet yang cekap," kata Maged Atiya, Ph.D., CEO/CTO, ScholarChip. "Langkah berjaga-jaga Keselamatan dan sistem automatik kehadiran akan merubah keadaan K12, dan IoT dan 2002AND adalah gelombang pada masa hadapan."