Chip Cina Kad Bank Amerika Latin

Wartawan agensi Xinhua News Zhao Yan Chen Weihua


"Saya minta maaf, kad bank anda tidak boleh dibawa masuk." "Saya minta maaf, telefon anda tidak boleh dibawa masuk." Pengurusan kilang yang begitu ketat? Benar, kerana ia adalah sebuah kilang khusus dalam menghasilkan produk keselamatan maklumat seperti kad bank dan kad telefon bimbit. Banyak kad bank cip, kad telefon bimbit dan kad trafik yang digunakan oleh penduduk di negara Amerika Latin, termasuk Brazil, dibuat di sini. Syarikat induk kilang ini adalah syarikat swasta dari China.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, kerjasama kewangan antara negara China dan Amerika Latin telah berkembang. Bank China dan Bank Perindustrian dan Komersial China telah berjaya berakar di Brazil dan lebih banyak lagi negara Amerika Latin dan menjadi wavers dalam kerjasama kewangan antara China dan Amerika Latin. Menyedari ini, pembuat kad China masih mengekalkan trend masa dan merebut pasaran di Amerika Latin.

Dengan lebih sejuta penduduk di Brazil, anda boleh melihat bendera Brazil terbang bahu ke bahu dengan bendera kebangsaan Cina. Syarikat Brazil InterContinental, yang dikendalikan oleh Beijing Catch Data Corp, terletak di bandar kecil ini yang dinamakan sempena bekas Presiden Brazil.

Di dalam bengkel yang diurus dengan baik, anda dapat melihat kad yang dikeluarkan oleh bank utama Brazil seperti Federal Reserve Bank of Brazil dan Bank Brasov, serta kad bank di negara-negara seperti Peru dan Panama, kad beli-belah Carrefour, ahli-ahli Metropolitan Insurance Kad Syarikat dan sebagainya. Kad-kad dibuat di sini, dicetak, dimampatkan dan dipasang pada kertas profesional berkualiti tinggi yang diimport dari China. Kad tersebut kemudiannya dihantar ke syarikat di mana maklumat peribadi syarikat direkodkan di kilang syarikat di Sao Paulo atau di negara tempat ia dihantar kepada pengguna.

Pengeluaran kad bank di Amerika Latin adalah pasaran khusus, dengan tidak lebih daripada 10 pengeluar milik Amerika Latin. Pengurus pengeluaran InterCorca Massio Moreira berkata syarikat itu ditubuhkan pada tahun 1999 dengan kebenaran kad kredit global seperti Visa, MasterCard dan American Express, dengan kapasiti pengeluaran semasa sebanyak 150,000 salinan sebulan. Terdapat juga kad telekomunikasi, kad pengangkutan dan perkhidmatan kad beli-belah, termasuk kad trafik berdedikasi Sukan Olimpik tahun lepas Sukan Olimpik Rio dihasilkan oleh Interweave.

Sebagai syarikat pintar dan keselamatan maklumat, terdapat 11 pejabat di seluruh dunia. Dalam contoh pertama, Brazil mengadakan kempen promosi produk di Brazil pada tahun 2014, dan seterusnya memperoleh 57% daripada Intercontinental pada tahun 2016 sebagai syarikat induknya. Pada masa ini, sebagai tambahan kepada sistem kilang pembuatan, syarikat itu juga mempunyai kilang kad tulis peribadi di Sao Paulo, dan merancang untuk membawa lebih banyak teknologi keselamatan maklumat terkemuka Cina ke pasaran Amerika Latin.

"Kami sangat menonjol di pasaran Brazil, dengan lebih daripada 200 juta orang sendiri dan seluruh wilayah Amerika Latin, dan kami memahami bahawa dalam bidang keselamatan pembayaran dan produk keselamatan transaksional, Amerika Latin dan Asia Masih terdapat beberapa jurang antara Saya percaya pejabat cawangan di Brazil dapat membantu meningkatkan pembayaran dan pasaran keselamatan maklumat di Amerika Latin yang kebanyakannya berpusat di Brazil. "