Kaedah Penyelenggaraan Dispenser Kad SIM CRT-720

Kaedah Penyelenggaraan Pengirim kad SIM CRT-720

Memakai dan penutup habuk akan berlaku disebabkan oleh lelasan dan pendedahan habuk selepas tempoh penggunaan. Prestasi mesin akan dibelokkan oleh habuk pada sensor dan pencemar pada kontak IC, dalam keadaan ini, penyelenggaraan untuk CRT-720 diperlukan dan panduan khusus merujuk kepada yang berikut:

1.Clean dan pelincirkan komponen dispenser dengan berus atau kain lembut apabila komponen dispenser kotor.

2. Letakkan komponen pengangkutan (membimbing gandar, skru mandrel, skru, blok besi) dengan kain berus atau lembut apabila pengangkutan tidak lancar dan mudah.

3. Pengesan Sensor: Pada mesin sambung pertama, dan kemudian cari status sensor dari perisian DEMO. Keadaan normal status sensor sila merujuk kepada gambar berikut. Sekiranya terdapat sebarang keadaan tidak normal sensor, sila lakukan operasi pembersihan untuk membersihkan sensor.

4. PenyelenggaraanPeriodik: Mengesyorkan untuk melakukannya sekali dalam setiap 3 bulan

① Penyelenggaraan untuk sensor: Berus tiga sensor bentuk U di atas PCB dan kad pengesan bin / stacker ralat oleh berus lembut bersih.

② Membersihkan kenalan kad SIM: Alihkan kad dulang ke bawah dengan menekan butang muat turun kad dan bersihkan hubungan kad SIM dengan berus alkohol.

③ Pembersihan Mesin: Komponen pengangkutan kad dan komponen dispenser perlu sentiasa bersih dan dilincirkan.

55555555555555