Pembaca Kad IC Latar Cermin Sharp Cepat, Sihat

Pembaca paparan kristal cecair, yang membolehkan pengguna membuat pembayaran dengan gelombang cepat kad IC, pada 5 April (Disediakan oleh Sharp Corp.)

Sharp Corp. telah membangunkan pembaca kad IC (LCD) cecair yang licin dan pantas yang membolehkan pengguna membayar barangan dengan gelombang cepat kad, syarikat itu mengumumkan pada 5 April.

Gergasi elektronik itu mahu memasang paparan baru di mesin daftar tunai dan mesin layan diri, dan kini sedang dalam proses berunding dengan beberapa syarikat mengenai memperkenalkan teknologi.

Telefon pintar dengan fungsi dompet bergerak "Osaifu-Keitai", serta kad IC diterima di pengangkutan awam dan di kedai-kedai, kini bertukar maklumat dengan pembaca pada jarak hingga beberapa sentimeter dengan menggunakan gelombang radio tanpa wayar.

Mereka pembaca mempunyai antena logam terbina dalam, tetapi apabila Sharp cuba membina antena menjadi LCD, mereka mengaburkan paparan.

Sharp mengalahkan masalah dengan menggunakan antena super tipis dan melampirkannya ke LCD, mencipta paparan baru yang sensitif dan cepat tanpa menjejaskan penampilannya.

Sila (jangan ragu) hubungi kami untuk mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai pembaca kad IC .