ToneTag, Penyedia Penyelesaian Pembayaran Tanpa Hubungan, Menerima $ 1.3 Juta Dalam Modal Teroka

Menurut sumber media asing, media ternakan burung unta memahami bahawa ToneTag, penyedia penyelesaian pembayaran tanpa sentuh, mengumumkan bahawa ia telah memperoleh pelaburan modal usaha modal $ 1.3 juta dari Tropical Star Limited.


Setakat ini, jumlah pembiayaan syarikat telah melebihi 2.3 juta dolar AS.


Ostrich Venture Media juga mengetahui bahawa ToneTag memberi tumpuan kepada teknologi pembayaran mudah alih tanpa sentuh dan memberi tumpuan kepada teknologi kod NFC dan QR. Untuk meningkatkan perkhidmatannya, ToneTag telah bekerjasama dengan beberapa bank tempatan dan syarikat dompet digital untuk membolehkan transaksi melalui telefon bimbit, mesin POS, pembaca kad dan peranti lain yang tidak bersambung.


Walau bagaimanapun, semasa fasa pentauliahan, syarikat mendapati bahawa pengimbasan kod QR gagal pada kadar yang sangat tinggi sebanyak 40%, jadi mereka merasakan ia akan lebih cekap menggunakan teknologi tidak drop.


Pengguna kini boleh menggunakan teknologi ToneTag untuk mengeluarkan wang tunai dari ATM bank dan mempunyai kebebasan untuk memilih dari pelbagai saluran urus niaga seperti dompet digital atau aplikasi mudah alih bank - dan yang paling penting, hanya diperlukan tiga saat untuk sebarang transaksi pemindahan.


Dilaporkan bahawa perniagaan ToneTag telah meliputi lebih daripada 250,000 peranti peniaga yang tidak bersambung, dan sehingga November 2016, platform ini mempunyai akses kepada lebih daripada 18 juta peranti pengguna.