VISA Melancarkan Bayaran Tanpa Hubungan Di Maghribi

Visa mengumumkan bahawa pemegang kad Maghribi sekarang dapat menikmati Pembayaran Tanpa Hubungan .

Pemegang kad Visa tanpa sentuh kini dapat membayar pembelian mereka dengan hanya mengetuk kad Visa tanpa sentuh mereka atau peranti yang dibolehkan pembayaran pada terminal checkout, yang kini dipasang di pelbagai titik jualan.

Sistem pembayaran tanpa sentuh mengurangkan proses pembayaran kepada separuh masa kedua, kata VISA dalam satu kenyataan. Syarikat menjelaskan bahawa untuk mengesahkan pembayaran, cukup untuk membawa kad Visa anda lebih dekat daripada empat sentimeter ke terminal checkout.

Teknologi baru dilindungi oleh beberapa lapisan keselamatan dan menghapuskan sebarang risiko urus niaga yang tidak dibenarkan, menggariskan sumber yang sama.

"Teknologi tanpa hubungan menjadi semakin meluas di seluruh dunia dan, sebagai pemimpin dalam pembayaran elektronik, kami berusaha menyediakan teknologi pembayaran digital terkini," kata Sami Romdhane, Pengurus Besar Visa International Maghribi.

Sistem Tap dan Pay Visa menawarkan manfaat yang besar kepada kedua-dua peniaga dan pelanggan, yang membolehkan transaksi lebih banyak dalam tempoh masa yang lebih singkat. "Ia juga menawarkan kepada pelanggan pengalaman pembayaran yang selamat dan telus," kata Romdhane.

"Pusat Interbank Maghribi (CMI) menyokong sepenuhnya penggunaan pembayaran tanpa perhubungan di Maghribi. Kami sudah mempunyai lebih daripada 13,000 terminal dilengkapi dengan sistem ini, termasuk pusat membeli-belah, semua kedai BIM dan majoriti peniaga gabungan CMI yang menjual barang atau perkhidmatan kecil, "kata Mikael Naciri, Pengurus Besar CMI.

"Rancangan itu menjelang akhir 2018, kami mahu sistem itu mencapai 20,000 terminal," katanya.