Apa itu pembaca kad

Apembaca kadadalah peranti input data yang membaca data dari satu media storan berbentuk Kad. Pembaca kad boleh dibahagikan kepada kenalan dan pembaca kad IC tanpa hubungan dan jauh pembaca mengikut jenis kad. Kad kenalan IC berikut muka standard ISO7816, manakala bahagian depan tanpa hubungan IC Kad berikut antara muka standard ISO14443. Dan pembaca jauh ikut interface standard GB20851 dan SEBAGAINYA.

card reader

Antaramuka kad memori yang tidak seragam. Jenis-jenis kad memori utama termasuk CF Kad, SD kad, MiniSD Kad, Kad SM,

Pembaca kad adalah peranti perkakasan yang membolehkan anda membaca dan memindahkan data dari peranti storan mudah alih memori yang pelbagai. Ia boleh berdiri sendiri sejenis peranti yang menyambungkan ke komputer melalui USB atau ia boleh diintegrasikan ke dalam komputer, atau peranti multifunction. Versi komersil di pembaca kad boleh membaca kad pintar Keselamatan. Sebahagian besar pembaca kad menerima pelbagai format kad memori, termasuk Compact Flash dan Secure Digital. Selain itu, Tempahan multifunction pencetak/pengimbas/untuk mesin penyalin kini mempunyai pembaca kad terbina dalam, oleh itu anda boleh mengambil keuntungan daripada pencetak untuk mencetak gambar.

Beberapa pembaca kad hanya boleh mencapai satu jenis kad memori sementara sesetengah kad memori bersepadu fungsi pembaca kad. Oleh itu, selagi anda memasukkan kad memori jenis ini di USB port, komputer boleh terus mengakses data.