APA YANG DIGUNAKAN RFID UNTUK HARI INI

Teknologi RFID sedang berkembang pesat dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Ia merupakan teknologi baru yang menggunakan isyarat frekuensi radio pengiktirafan sasaran automatik dan akses kepada maklumat yang berkaitan. RFID tag bersepadu sensor nadi adalah kecil, supaya orang boleh membawa. Dengan mengaktifkan siap sedia pasif untuk mengurangkan penggunaan kuasa, dan menggunakan kaedah ALOHA divisi kod slaid dengan banyak akses untuk mengelakkan pertembungan, akhirnya ia menyelamatkan respon interaktif pada gempa bumi, yang sangat meningkatkan kecekapan pencarian dan penyelamatan.

Penggunaan teknologi RFID

Secara tradisinya, kami menggunakan RFID untuk mengenal pasti kereta dan kereta. Dalam era internet, RFID telah digunakan di banyak bidang logistik dan pengurusan bekalan, pembuatan dan perhimpunan, pengendalian bagasi penerbangan, pemprosesan surat / ekspres surat, pengesanan dokumen / pengurusan perpustakaan.

Masa depan, aplikasi RFID akan semakin meluas. Akan terdapat peningkatan jumlah syarikat, kerajaan dan organisasi yang mencari teknologi untuk mengesan dan mengenal pasti harta, peralatan, barangan dan produk, bukan sahaja dari makanan, farmaseutikal kepada produk elektronik automotif, tetapi juga dari ladang atau pengeluar kepada pengguna dan penggunaan . Begitu juga penempatan dan penyelenggaraan projek berskala besar amat penting, seperti pengangkutan dan kemudahan awam. Seterusnya akan muncul penyelesaian RFID untuk menyediakan laluan audit bagi kawasan yang berbeza.